Instarunoilijat, Voimasana-leiri, sanataide- ja kirjoitusryhmät

”Kielen magia on lumouksista vaarallisin.”

– Edward Bulwer-Lytton –

Minnan luovan kirjoittamisen kurssit ja sanataideryhmät

Katso kurssien ja leirin ilmoittautumistiedot suoraan opistojen ilmoittautumissivuilta. Linkit niihin löydät alta. Tällä sivulla kerron yleisesti kurssien sisällöistä.

Haluaisitko tilata sanataidekurssin myös teille?

Kaikki kurssit ovat tilattavissa myös muille opistoille, järjestöille ja muille tilaajille, ja niiden sisältöjä voidaan muokata erilaisille kohderyhmille. Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä!

Kurssitilaukset ja tarjouspyynnöt – ota yhteyttä:

Minna Autio
kirjoittajaminna @ gmail.com

Kaikki kurssit voidaan järjestää etänä tai lähitoimintana tilanteen tai toiveiden mukaan.


Kurssien ilmoittautuminen ja linkit

Linkeistä pääset suoraan niiden opistojen kurssisivuille, joille useimmiten pidän kursseja. Lisätietoa kursseista löydät opistojen sivuilta.

Valkeakoski-opisto

Jokiläänin kansalaisopisto


Voimasana! Kirjoitusleiri nuorille

Leirillä kirjoitetaan runoja ja tarinoita, seikkaillaan kirjoitustapojen viidakossa ja metsästetään inspiraatiota ja kirjoittamisen riemua.

Tilattavissa

Leiriä on aiemmin järjestänyt Valkeakoski-opisto ja se on ollut osa Pentinkulman päivät -tapahtumaviikkoa.

  • yhdessä kirjoittamisen iloa
  • tutustumista muihin nuoriin kirjoittajiin
  • inspiroivia ja hauskoja tehtäviä
  • ohjaajan apua omiin teksteihin ja ideoihin


Instarunoilijat – kuva- ja sanataidepaja

Kuvaruno- ja runokuvapajalla tutustutaan runouden maailmaan ja ihmetellään yhdessä, mikä on runo, miten sitä voi kirjoittaa, miksi kannattaa kirjoittaa – ja miten kuvat ja kuvallisuus voivat liittyä runoihin ja muihin teksteihin.

Mikä kuvarunous?

Esim. Instagramissa ja muissa somepalveluissa on noussut esiin harrastajakirjoittajien somerunous, jossa käytetään valokuvia tai muita kuvia materiaalina, inspiraationa, runon osana tai jotenkin muuten. Kuvien tuominen kirjoittamiseen mukaan voikin olla tosi innostavaa ja hauskaa. Kuvarunot ovat olleet nimenomaan nuorten kirjoittajien suosiossa, ja niistä voi herätä ihan uudenlainen innostus kirjoittamiseen ja valokuvaamiseen.

Runokuvapajalla voidaan tutustua tähän uuteen ilmiöön ja leikkiä yhdessä runojen kirjoittamisella.

Mitä siellä tehdään?

Ensin selvitellään vähän, mistä kuvarunoissa on kysymys ja mitä runous on – ja kokeillaan sitten heti runojen kirjoittamista! Paja on keskusteleva, rento ja innostava, ja kannustaa jokaista omaan luovuuteen.

Tutustutaan runoihin ja kirjoittamiseen sekä saadaan samalla uutta inspiraatiota erilaisten kuvien yhdistämiseen omiin teksteihin.

Jos kynästä tuleekin runon sijasta proosaa tai vaikka laululyriikkaa, sekin käy! Pääasia on kirjoittaminen, innostuminen ja oma taiteilu.

Pajalla ryhmä saa hauskoja tehtäviä ja vinkkejä kirjoittamiseen myös pajan jälkeen.

Pajalla ei tarvitse tehdä mitään, mikä ei huvita; siellä huvitellaan, inspiroidutaan ja suunnitellaan omia taideteoksia.

Kohderyhmä ja tiedot

Runokuvapaja voidaan muokata ikäryhmälle sopivaksi, joten soveltuu ala- ja yläkouluikäisille, lukiolaisille ja myös aikuisille.

Alakouluikäisten pajaa varten voidaan piirtää ja askarrella erilaisia kuvia runoja varten esim. kuvaamataidon tunnilla, joten mahdollistaa monitaiteellisen toteutuksen. Runoja kirjoitetaan suoraan kuvaan tai leikataan vaikka sanoja lehdistä ja liimataan niistä leikerunoja kuvan päälle.

Yläkoululaisten pajalla voidaan lähteä vaikkapa ulos luontoon valokuvaamaan kännykällä taidekuvia tai käyttää jo olemassa olevia valokuvia. Pääsääntöisesti yläkoulun pajoilla runoja tehdään valokuviin omilla kännykkäsovelluksilla. Yläkoululaisten runokuvia voidaan julkaista Instagramissa tai muilla somesivuilla, jos nuoret niin haluavat.

Opiskelijoiden ja aikuisten ryhmissä puhutaan hiukan teoriastakin, mutta keskitytään ennemminkin taiteen tuottamiseen kuin runouden opiskeluun. Osallistujat saavat tiiviisti tietoa runouden elementeistä ja kuvarunoudesta, sekä henkilökohtaista valmennusta ja ohjausta omien runokuvien tekemisessä.

Jos toimitte Forssan seudulla tai lähialueilla Lounais-Hämeessä ja haluatte tilata Instarunoilijat-pajan Kulttuuriyhdistys Kuvion kautta, ota yhteyttä Kuvioon: www.kuvio.org/yhteystiedot

Pajoja voi tilata myös suoraan minulta esim. kouluille, kerhoihin, tapahtumiin yms. Laskutan tarvittaessa.

Tilaa tai pyydä tarjous!

Minna Autio
kirjoittajaminna @ gmail.comLuovan kirjoittamisen verkkokurssit

Verkkokursseilla saat inspiroivia kirjoitustärppejä, palautetta teksteistäsi sekä tietoa kirjoittamisesta. Kurssilla koetaan kirjoittamisen iloa, kirjoitetaan uutta ja viimeistellään omia tekstejä, rohkaistutaan ja inspiroidutaan.

  • soveltuu kaikenlaisille kirjoittajille
  • Peda.net- tai Google Classroom -palvelussa omilla tunnuksilla
  • osallistuminen oman aikataulun mukaan
  • tarjolla palautetta, kirjoitustärppejä ja tietoa kirjoittamisesta
  • palautetta kaipaavilla teksteillä vapaaehtoinen deadline neljän viikon välein

Kurssilla saat myös tärkeää vertaistukea toisilta kirjoittajilta, ja se soveltuu monenlaisille kirjoittajille. Kaikki tekstit ja sisällöt näkyvät ainoastaan ryhmän jäsenille.

Omia (vapaavalintaisia) tekstejä voi lähettää neljän viikon välein (jos haluaa palautetta) ja samoihin aikoihin saat uusia kirjoitustärppejä ja tietoa kirjoittamisesta. Kirjoitustärppien avulla voi kokeilla erilaisia kirjoitustapoja ja saada ideoita omiin teksteihin. Kaikki ryhmälle julkaistut sisällöt pysyvät koko ajan osallistujien luettavana ja niitä voi tutkia ja tehdä milloin vain. Voit osallistua kaikkeen sen verran kuin itse haluat ja ehdit.

Ryhmässä voit myös keskustella kirjoittamisesta toisten kirjoittajien kanssa, kertoa omista projekteistasi tai esim. kysyä neuvoja kirjoittamisen pulmakohtiin. Huutia saavat mm. valkoisen paperin kammo, inspiraationpuutostila sekä yksinäisen kirjoittajan myytti.

Osallistuminen kotoa käsin on helppoa, vaikka keittiönpöydän äärestä. Kunhan sinulla vain on tietokone ja nettiyhteys, olet jo perillä!

Tervetuloa mukaan rentoon ja iloiseen kirjoitusryhmään!


Lisätietoja kursseista:

Minna Autio
kirjoittajaminna @ gmail.com

Opistot

Valkeakoski-opiston toimisto

Jokiläänin kansalaisopiston toimisto

Minulta voi kysyä kurssien sisällöistä ja yksityiskohdista: kirjoittajaminna[at]gmail.com

Advertisement